2013. július 30., kedd

A koviubi leves

Sokszor olvastam már a Kistücsök étteremből országhódító útra indult kovászos uborka krémlevesről. Nekem elsőre kicsit bizarrnak tűnt, de annál jobban izgatta a fantáziámat, minthogy annyiban hagyjam a dolgot. A kevésbé fennkölten turmixnak is nevezhető leves a negyven fokban életmentő kategóriába sorolható, hűsítő és pár perc alatt kész. A recepttel legutóbb Vegasztromániánál találkoztam, így az én levesem az ő útmutatása alapján készült. A tetejét megszórtam egy kis apróra vágott kakukkfűvel és petrezselyemmel - hát, nem rontott az élményen... :) Az ismétlés tuti, de én legközelebb reszelek bele egy kis fokhagymát és a folyadékmennyiséget eltolom az alaplé javára, mert nekem így elég sós volt a végeredmény.


4 megjegyzés: