Hozzávalók
a zhoughoz aprítóba tettem és összedaráltam (botmixerrel is
működik egyébként) ezeket:
35g koriander
20g petrezselyem
1 mokkáskanál chili pehely
fél teáskanál őrölt római kömény
pici cukor
só
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb 3 evőkanál olívaolaj
kb 2 evőkanál víz
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb padlizsán (serpenyős kajáknál nagy vonalakban
mindig meghámozom, de a színe miatt pár csíkot rajtahagyok)
1 bögre főtt csicseriborsó (konzerv)
1 bögre kuszkusz
néhány szem koktélparadicsom
petrezselyem
Elkészítés: A hagymát olívaolajon megdinszteltem, rádobtam a
fokhagymát, és amikor illatozni kezdett, utána küldtem a kockára vágott
padlizsánt. Sóztam, borsoztam, megszórtam chili pehellyel és közepes lángon
addig sütöttem-pirítottam a serpenyőben, amíg krémes állagú nem lett. Ezután
hozzáöntöttem a csicserit, éppen csak összemelegítettem őket, majd elzártam a
gázt és jól elkevertem benne a zhougot.
A kuszkuszt dupla mennyiségű vízzel leforráztam, ami így pár
perc alatt készre is főzte magát.
A köretet és a ragut külön dobozoltam, a munkahelyen pedig
külön is melegítettem, mert a meleg kuszkuszhoz még egy kis aprított
petrezselymet és pár szem cikkekre vágott koktélparadicsomot adtam olívaolaj,
só és bors kíséretében, majd erre kanalaztam a csicseris padlizsánt – szép,
színes ebéd lett és nem mellékesen nagyon, nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése