Hozzávalók
A fűszerkeverékhez:
1 teáskanál szárított levendulavirág
1 teáskanál szárított bazsalikom
4-5 ág kakukkfű leveleire szedve (vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű)
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál só
bors
A tökös raguhoz:
1 kisebb sütőtök
4 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1dl tejszín
1 zacskó mozzarella
+ egy csomag spagetti
Így készült:
Az újhagymát felaprítottam és kevés olajon megdinszteltem. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és hagytam, hadd illatozzon kicsit. A megtisztított sütőtököt falatnyi kockákra vágtam és a hagymás keverékre dobtam, nagy lángra váltottam és picit megpirítottam. A fűszereket összekevertem és a tökhöz adtam. Egy kicsit még együtt sütöttem őket, aztán egy pici vizet öntöttem alá. Amikor minden falat megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, forraltam még rajta egyet és elzártam a gázt. Az én ízlésem szerint a ragu még kért egy kis sót és citromlevet és jött még hozzá egy zacskó felkockázott mozzarella, ami szépen szétolvadt a forróságban.
A kifőtt spagettit összekevertem a krémes tökös egyveleggel és tálaltam.
...ez lesz ma a vacsim...
VálaszTörlésRemélem, neked is ízlett. Már, ha tényleg ez volt a vacsi! ;-)
Törlésbármikor felvállalom a kóstoló szerepét :)))
VálaszTörlésAdrikám, enitájm! :-D
TörlésAzon kívül, hogy egészségesnek, ízletesnek tűnik, én még az illatát is "érzem"! A stílus meg egyszerűen elragadó! :)
VálaszTörlés:)
Törlés