2013. október 30., szerda

A csúnya modell

A végeredményről nem készült közölhető kép, mert a karfiol nem éppen fotogén alkat, én pedig éhesebb voltam annál, minthogy a modellt megfelelő formába hozzam, miután egy órát pirult-puhult a sütőben. A kaja viszont megérdemli, hogy itt legyen, mert egyszerűségében nagyszerű. Az alap ötlet most A' la carte Kulináriától származik, de én a főszereplő mellé még fektettem néhány szál sárgarépát és kábé egy fej fokhagymát gerezdekben. Római köményből, cayenne borsból, őrölt gyömbérből, sóból és repce olajból fűszeres keveréket készítettem, ezzel simogattam végig a társaságot, aztán beküldtem mindenkit az előmelegített sütőbe egy órára.


Közben megfőtt a hajdina (amivel később lesz még néhány köröm, mert első próbálkozásra kása szerű testet öltött a vágyott pergős állag helyett) és elkészült a fokhagymás tejföl, amibe a zöldségeket tunkoltam. A karfiol finom roppanós maradt, a sárgarépa istenien karamellizálódott a sütőben töltött kaland végére, a fokhagymáról pedig inkább ne is beszéljünk, ami sülve az egyik legnagyobb kedvenc...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése